• AL BIJNA 90 JAAR SAMEN STERK AL BIJNA 90 JAAR SAMEN STERK 0
 • Op weg naar 90-jarig bestaan mikt MASV hoger en hoger, maar zonder ‘gekke dingen’

  2023 moet het jaar van voetbalclub MASV worden. De belangrijkste ingrediënten daarvoor zijn promotie van het eerste elftal naar de vierde divisie en een spetterend jubileumfeest in mei, wanneer de Arnhemse volksclub haar negentigjarig bestaan viert.

 • Met het binnenhalen van de eerste periodetitel in de eerste klasse D werd afgelopen zondag op sportief terrein de eerste stap gezet. Op commercieel gebied dendert de club ook door, met als opvallende nieuwe aanwinst een spelersbus. 

  Maar zorgen zijn er ook op sportpark Malburgen-West. De club verloor de afgelopen jaren zo’n honderd leden en dat tikt financieel door. Werk aan de winkel dus voor interim-voorzitter Eef Kasteel (44) en Marco van Zanten (47), voorzitter van de jeugdcommissie.

  Broodnodig

  De terugkeer van Kasteel als voorzitter afgelopen december was broodnodig, aldus de Arnhemmer. ,,Het ging niet goed met de club, zo simpel is het. Onvrede over de communicatie, betrokkenheid en de stijl van leiden. De warmte werd gemist.”

  Het betekende het einde van het voorzitterschap van Toon Hartemink bij de club. ,,Toon heeft veel ervaring, maar zijn stijl paste niet bij de club”, zegt Kasteel, die na zijn terugkeer enkele getrouwen om zich heen verzamelde en meteen vol gas gaf. Zo moet Marco van Zanten de terugloop van het aantal jeugdleden ombuigen.

  We hebben de wijze van aanmelden veranderd, zijn actief op social media en flyeren.

 • ,,We zijn zes jeugdteams en drie seniorenteams kwijtgeraakt, die willen we terug. We hebben de wijze van aanmelden veranderd, zijn actief op social media en flyeren bij scholen en supermarkten. De eerste successen zijn er. We hebben de afgelopen maand vijftien nieuwe leden erbij gekregen”, zegt Van Zanten, die als voorzitter van de jeugdcommissie gesteund wordt door Angelo Siep, Ruben Bouwman en Nigel Stanton.

 • Ook de communicatie met trainers en leden is opgepakt. ,,We zitten er kort op en ondernemen direct actie, dat wordt gewaardeerd. MASV is een warme volksclub waar we het samen doen. Daar staan we voor.”

  Waar voor je geld

  Kasteel richt zich vooral op de sponsoring. Waar voor je geld krijgen is het belangrijkste motto daarbij. ,,Hoe zou ik zelf als sponsor benaderd willen worden, dat vraag ik me steeds af”, zegt Kasteel die via een groepsapp de sponsors voortdurend bij de club betrekt. ,,Sponsors en onze vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de club, daar zijn we trots op. Bij MASV hoor je er echt bij.”

  Die sponsoraan­pak is de verdienste van Eef, die mag dan ook nooit weg bij MASV

  Marco van Zanten

  Dat is niet bij elke club zo geregeld, zegt Van Zanten. ,,Ik sprak laatst een sponsor van een andere voetbalclub en vroeg hoe dat ging. Twee keer per jaar had hij contact met de club en dat was als er een factuur werd gestuurd. Die sponsoraanpak is de verdienste van Eef, die mag dan ook nooit weg bij MASV.”

  De methode Kasteel heeft MASV de afgelopen jaren veel nieuwe sponsors en dus mogelijkheden opgeleverd. De hoofdsponsors (Suikerland en Sky, MG) steken vanaf mei de volledige club in het nieuw (tenue, presentatiepak, polo en tas). Op de shirts van het eerste elftal wisselen de hoofdsponsors elkaar komend seizoen af bij thuis- en uitduels.

  Jubileumweekend

  De organisatie voor het jubileumweekend van 25 tot 27 mei loopt inmiddels. In grote lijnen is het programma al bekend. ,,Een reünieavond, waarvoor we zoveel mogelijk oud-leden gaan benaderen, een jeugd-dag met Nike-truck en een feestavond, zoals je die van MASV mag verwachten”, zegt Kasteel, die helder is over de sportieve ambities van de club.

  Door de successen van de laatste jaren zijn we als club aantrekke­lijk geworden voor spelers

   

  ,,We willen graag naar de vierde divisie, maar doen geen gekke dingen. We doen het met de middelen die beschikbaar zijn en zien wel waar dat toe leidt. Door de successen van de laatste jaren zijn we als club aantrekkelijk geworden voor spelers. Ze mogen blij zijn dat ze bij MASV kunnen voetballen, een club waar de randvoorwaarden top geregeld zijn. Dan bedoel ik goede trainers, prima materiaal en complete verzorging. En een succesverhaal zoals van Andy Visser (overstap naar Vitesse O21 komend seizoen, MG) helpt daarbij ook. Dat maakt het voor Jaimy (Vahlkamp, technische zaken) ook gemakkelijker om spelers naar MASV te halen.”