• AL BIJNA 90 JAAR SAMEN STERK AL BIJNA 90 JAAR SAMEN STERK 0
 • MASV laat kostbare punten liggen.  (1-1) 3-1

  Het biertje smaakte interim-trainer Frans Koenen van RKHVV zondagmiddag uitstekend op sportpark De Blauwenburcht in Huissen. Zijn RKHVV won meer dan terecht van MASV (3-1) en nam daardoor afstand van de onderste plaatsen. Het was de eerste derbyzege in 1D voor RKHVV, dat eerder onderuit ging tegen SC Bemmel en De Bataven.

  Strijd en beleving predikte Koenen vooraf en de oefenmeester werd op zijn wenken, want de thuisploeg ging ervoor. Op basis van strijd en beleving werden de gasten afgetroefd. Nadat Youri Roseboom een grote kans had laten liggen voor MASV, was het na ruim twintig minuten aan de andere kant raak. Michael van Swaaij scoorde direct vanuit een corner: 1-0. Toch weer Roseboom zorgde een kwartiertje later voor de gelijkmaker. Het was al de elfde seizoenstreffer voor de topschutter.

  Na de hervatting was de thuisploeg tegen het matte MASV de bovenliggende partij. Een slim passje van routinier Kevin Sissing werd door Luuk Pelkman in de verre hoek geschoten: 2-1. In de slotfase pompte MASV alle ballen voor pot, maar de Huissense-defensie, waar routinier Civard Sprockel prima inviel, gaf geen krimp. In de slotmintuut werd de marge zelfs verruimd. Arbiter Reintjes legde de bal op de stip na een onbehouwen overtreding van Yancey Baars op Jelmer Goedhart. Michael van Swaaij tekende vanaf elfmeter voor zijn tweede treffer: 3-1.

  ,,Punten zijn de belangrijkste heelmeester”, sprak Koenen na afloop tevreden. ,,Hopelijk is dit het begin van de ommekeer.” Collega Dennis van Beukering was minder te spreken over zijn ploeg. ,,We konden niet brengen wat we donderdag brachten tegen Juliana’31 in de beker. Dat is teleurstellend, zeker gezien de andere resultaten. We hadden vandaag goede zaken kunnen doen.”

  Bron: De Gelderlander

   

  Volgende wedstrijd
  🔴⚪️ MATCHDAY
  🆚️ WSV
  📅 Datum: ZO 04 DEC.
  🕑 Aanvang: 14:00 uur
  ⚽️ Sportpark Malburgen-West (Arnhem)
   
  ✔️ Delen bereikt velen.....Samen Sterk