• AL 90 JAAR SAMEN STERK AL 90 JAAR SAMEN STERK
 • MASV met goed gevoel de winterstop in na zege op Berkum: ‘Wisten dat we punten moesten pakken’
   
  MASV gaat met een goed gevoel de winterstop in. Na twee nederlagen op rij tegen lager geklasseerde ploegen (Be Quick 1887 en DETO) won de Arnhemse vierdedivisionist zaterdag op bezoek bij Berkum met 1-2.
   
  Door de zege neemt MASV afstand van de onderste plaatsen. Het verschil met plek dertien, een plaats die aan het einde van het seizoen verplicht tot het spelen van nacompetitie, bedraagt nu zes punten.
  Trainer Dennis van Beukering was content. ,,We hebben de afgelopen twee weken verstek laten gaan en wisten dat we punten moesten pakken. Dat het is gelukt, geeft een goed gevoel. Berkum is een prima ploeg die hiervoor slechts drie keer verloren had, dat zegt wel iets.”
   
  Yancey Baars
  De Arnhemmers stonden in Zwolle goed in de organisatie en kwamen al voor de pauze op voorsprong. Yancey Baars knikte raak uit een corner: 0-1. De verdediger, teruggekeerd na een blessure aan zijn rug en nek, was belangrijk centraal achterin. ,,Hij deed het goed, won zijn duels en heeft het zeventig minuten volgehouden”, zei Van Beukering.
   
  Na de pauze verdubbelde MASV de marge. Uit een counter scoorde Justin Paal de 0-2. Het spitsenduo Youri Roseboom en Paal kon de oefenmeester bekoren. ,,Ze hebben keihard gewerkt en laten zien op dit niveau thuis te horen.”
   
  De Arnhemmers verzuimden daarna de klus definitief te klaren en dat leverde nog een spannende slotfase op. In de slotminuut zorgde Alex van Hoesel namelijk voor de aansluitingstreffer: 1-2. ,,Daarna was het nog even billenknijpen, maar we hebben het resultaat gelukkig over de streep getrokken. Een prima teamprestatie.”
   
  Bron "de Gelderlander"