• AL BIJNA 90 JAAR SAMEN STERK AL BIJNA 90 JAAR SAMEN STERK 0
 • ARNHEM - Na zes jaar afwezigheid is Dennis van Beukering (46) terug op de Arnhemse amateurvelden. Dat zal men weten ook bij eersteklasser MASV, waar de oefenmeester is neergestreken. In de jacht op succes zijn de teugels qua trainingsfrequentie en -intensiteit aangehaald bij de volksclub.
 • Stiekem hoopt Dennis van Beukering het kunststukje dat hij uithaalde met AFC Arnhem – promotie naar de hoofdklasse (nu vierde divisie) – te evenaren. En wellicht zit er zelfs wel meer in het vat.
  De voorbereiding is net gestart en het plezier spat ervan af bij de Velpenaar, die broer Jhon als assistent heeft meegenomen. ,,Ik heb er heel veel zin in”, zegt de oefenmeester die vorig seizoen op interim-basis hoofdklasser Silvolde nog onder zijn hoede had en daarvoor actief was bij Go Ahead Eagles (jeugd), Vitesse (jeugd), Silvolde, AFC Arnhem/FC Presikhaaf, ESA en SC Veluwezoom.
   
  "Potentie"
  ,,In april hadden we de selectie al rond, dat geeft rust. Het is een groep met veel potentie, daar hebben we bewust naar gezocht. Maar ook genoeg spelers die nog stappen moeten zetten. Ik ben ervan overtuigd dat er jongens tussen zitten die met de juiste begeleiding de stap naar divisieniveau kunnen zetten.”
  Jongens komen bij MASV om een betere voetballer te worden
  Dennis van Beukering, trainer MASV
  Dat samenstellen van de selectie is geen kwestie van met de geldbuidel rammelen zegt Van Beukering. ,,Er ligt hier geen zak geld klaar voor spelers. Dat imago kleeft aan de club, maar is niet terecht. Spelers komen hier voor het verhaal van de technische man (Jaimy Vahlkamp, MG) en de trainers. We hebben een groot netwerk en gaan overal achteraan. Jongens komen hier om een betere voetballer te worden.”
   
  "Lachwekkend"
  Dat al snel de vergelijking met FC Presikhaaf wordt getrokken, waar hij tien jaar werkzaam was, is niet terecht volgens Van Beukering. ,,MASV heeft een veel stabielere basis, qua organisatie en financiën. Ook zonder voetbalsucces leeft deze club. Dat was anders bij FC Presikhaaf. Eigenlijk lachwekkend als je daaraan terugdenkt. Met een handjevol mensen werd alles geregeld.”
  De selectie stond zelf de reclamebor­den te poetsen
  Dennis van Beukering
  ,,We promoveerden naar de hoofdklasse, maar hadden niet eens geld om de bus te betalen. We hebben jarenlang gewerkt met het budget van een vierdeklasser. De selectie stond zelf de reclameborden te poetsen. Het was een avontuur uit een jongensboek, dat in mijn geheugen gegrift staat. Zoiets maak je nooit meer mee.”
 • "Ambitie"
  Bij MASV zijn – traditiegetrouw – de verwachtingen hooggespannen. Meedoen om promotie klinkt het op sportpark Malburgen West, maar Dennis van Beukering predikt realisme. ,,Laten we eerst de voorbereiding maar even afwachten. Kijken welke groep er over is en hoe we er dan voor staan. Na een wedstrijd of zes, zeven in de competitie durf ik wel een voorspelling te doen. En als het reëel is om voor het kampioenschap te gaan, dan spreek ik dat ook gewoon uit. Die ambitie moet je dan hebben.”
  Aan divisieniveau, dat in het Arnhemse amateurvoetbal nog niet eerder werd bereikt, wil Van Beukering nog even niet denken. ,,Het zou prachtig zijn natuurlijk, maar laten we eerst het komende seizoen maar even afwachten. Het blijft voetbal natuurlijk. Na een paar nederlagen kan de wereld er opeens heel anders uit zien.”