• Aanstelling Jan Oosterhuis en Marcel Gerrist

  Dit bericht valt te lezen in De gelderlander van zaterdag 13 juni 2020

  Jan Oosterhuis wordt de nieuwe trainer van MASV. De 56-jarige oud-prof volgt bij de Arnhemse eersteklasser Roberto Straal op.

  Oosterhuis heeft een contract getekend voor één seizoen. Marcel Gerrist is aangesteld als zijn assistent.

  De oefenmeester uit Doetinchem kwam in beeld bij MASV, nadat de komst van het Vitesse-duo Nicky Hofs en Tim Cornelisse was afgeketst op het veto van Johannes Spors, de nieuwe technisch directeur van de profclub. Hofs en Cornelisse trainen volgend seizoen het Onder 21-team van de Arnhemse eredivisionist.

  De aanstelling van Oosterhuis voltrok zich in een recordtempo, zegt het duo Jaimy Vahlkamp en Eef Kasteel, dat bij MASV de technische zaken regelt. ,,We hebben lang gewacht op Nicky en Tim, maar dat bleek uiteindelijk niet haalbaar. De technisch directeur heeft er uiteindelijk een stokje voor gestoken. Ze moeten zich volledig focussen op Vitesse", zegt Kasteel over het duo, dat vorig seizoen bij MASV in de dug-out zat en de titel in de derde klasse binnenhaalde.

  ,,Daarna hebben we snel geschakeld", vervolgt Vahlkamp. ,,We hebben met meerdere kandidaten gesproken, maar met Jan was het gevoel direct goed. Dinsdag was het eerste gesprek en donderdag waren we er al uit. Als het gevoel goed is, dan hakken we bij MASV snel knopen door."

  Meerdere selectiespelers van de Arnhemse club gaven een positief signaal af over Oosterhuis, die afgelopen seizoen trainer was bij eersteklasser De Meern (dat trok de stekker er in januari uit) en hoofdklasser DUNO. ,,Drie spelers uit de selectie (Tim Keurntjes, Stefan Reynders, Hans Cooke, MG) kennen Jan goed. Ze waren allemaal zeer positief.''

  Met Oosterhuis haalt MASV de gewenste ervaring in huis. De oud-prof van FC Wageningen, FC Utrecht, De Graafschap en Haarlem is al bijna twintig jaar coach op hoog amateurniveau. Ook was hij vier jaar assistent-trainer bij De Graafschap. ,,We zochten een ervaren man, die ons kan helpen bij het verder professionaliseren", zegt Vahlkamp, die koos voor clubman Gerrist als assistent. ,,Jan is rustig langs de lijn. Marcel is nadrukkelijker aanwezig. Dat vult elkaar mooi aan."

  Oosterhuis zelf is content met zijn nieuwe club. De no-nonsense mentaliteit van MASV bevalt hem. ,,Recht voor zijn raap zeggen wat je van elkaar vindt. Wat goed is, is goed. Maar wat slecht is, is slecht en dat ook duidelijk uitspreken. Dat is lang niet bij alle voetbalclubs het geval. Bij MASV wel en dat past bij me.''

  ,,Een botte boer zou ik mezelf niet willen noemen", zegt Oosterhuis. ,,Wel iemand die graag zegt wat hij vindt en dat ook van anderen verwacht."